#15 Opgenomen zijn in een psychiatrische instelling en een perfect verborgen depressie met Lien Timmermans

Het gekkenhuis in. Ook Lien groeide op met deze kijk op een opname in een psychiatrische instelling. Aan den lijve ondervond ze hoe levensveranderd, levensreddend het verblijf in de psychiatrie kan zijn.

Hoe is het om in een psychiatrische instelling opgenomen te zijn? Lien vertelt in deze aflevering open over haar ervaringen, haar proces en hoe zij tot het punt kwam dat ze opgenomen werd. 

We praten over:

  • Verbindende communicatie, hoe het je helpt met jezelf en anderen te verbinden
  • Perfect verborgen depressie
  • Angst om over te geven en de angst voor de angst
  • De voor- en nadelen van therapie in een groep
  • Antidepressiva gebruiken

Bio Lien

Ik ben Lien Timmermans (°1984). Ik herstelde van depressie, angst en een leven worstelend met vele fysieke klachten. Daarnaast word ik omschreven als een creatieve, enthousiaste vrouw die de dingen van een andere kant probeert te bekijken. Een zoeker, een groeier,… al van jongsafaan geïnteresseerd in de wereld in mensen.

Ik voel een sterke drang om op te komen voor een betere wereld, waarin mensen hun eigen drive en evenwicht mogen terugvinden. Waarin we zonder oordeel naast mekaar mogen leren en groeien. Waarin alles wat we voelen er mag zijn. Waar ikzelf mijn weg heb gezocht en zoek. En anderen met een gelovende, ogen-openende, ondersteunende blik het soms stille en soms uitbundige enthousiasme in zichzelf wil laten terugvinden. Omdat de wereld in mij, uit eigen ervaring, weet dat het kan!

Mijn weg werd er dus eentje met veel ervaring, die ik aanvulde met tal van opleidingen. Ben jij ook een zoeker? En heb je vragen over je loopbaan, worstel je met perfectionisme of wil je leren hoe verbindende communicatie jouw leven kan verrijken? Dan ondersteun ik je graag als loopbaan/perfectionismecoach. Want de wereld, die begint bij de wereld in jou!

Links

▫️ Instagram Lien @dewereldinjou
▫️ Website Lien – De Wereld in Jou: www.dewereldinjou.be 

🔗 PRH – Persoonlijkheid en Relaties Vlaanderen

Over de TaboeCast

In de TaboeCast maken we het wél bespreekbaar.

📱 Je vindt ons op Instagram: https://www.instagram.com/taboecast/  

🎥 En op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCw8b4lLb-KO6YIdJINy3C6Q

De TaboeCast wordt gepresenteerd door Fé van Megen 

https://www.instagram.com/fevanmegen/

Andere thema's

Wij geven #taboedoorbrekers een stem én podium. Speak it out loud!

In deze podcast worden alle thema’s besproken die je nou nét niet zo enthousiast deelt tijdens de lunchpauze of zelfs goede vrienden.

‘Je bent niet de enige én zeker niet gek ;-)’ is ons statement en dat laten we graag zien in deze podcast. Vandaar het initiatief om veel meer bespreekbaar te maken. Communicatie is namelijk de kern van elkaar kunnen verstaan en werkelijke verbinding. Met de nodige humor én diepgang.