#17 Huisvader zijn, thuisblijven met de kinderen als man en hoogsensiviteit bij kinderen met Maarten

Huisvader worden. Maarten deed het. Hij en zijn vriendin Eva verkochten hun net verbouwde woonboerderij om mogelijk te maken dat Maarten huispapa kon zijn voor hun twee dochters. 

Maar als er iets voor opgetrokken wenkbrauwen zorgt, dan is het wel dat je, helemaal als vader, graag thuis blijft met de kinderen. 

Hij vertelt over de meningen van anderen, de vraag ‘maar wat doe je voor de kost?’ én zijn eigen belemmerende overtuigingen die zelfs na 4 jaar huisvaderschap soms nog hardnekkig blijken. 

We praten over

  • Poppen verzorgen als jongetje en meedoen met je klussende vader
  • Trots zijn op je keuze, maar toch niet altijd comfortabel zijn met het vertellen erover
  • Wat is het je waard om je kind naar de opvang te brengen om zelf te werken?
  • Het gevoel van buitenspel staan, dat je niet meedoet
  • Je 4-jarige nog niet naar school sturen
  • Je werk (niet) missen
  • Mindful ouderschap, thuisonderwijs en omgaan met hoogsensitiveit bij je kindje

Luisteraarsvraag

Hoe kap je een gesprek af met mensen die het niet willen begrijpen? Hier namelijk binnenkort ook een man/papa thuis en het kost me zo veel energie die gesprekken.

💬 Het lijkt er ook op alsof juist de mensen die het niet willen begrijpen die vragen stellen. Besef dat je het aan niemand verplicht bent om je keuze uit te leggen. En anders: kinderen moeten altijd plassen, maak daar gebruik van om weg te kunnen lopen 😉

Bio Maarten

Maarten is 33 jaar, heeft een relatie met Eva en is huispapa sinds de geboorte van hun eerste dochtertje Suus (nu 4) en voor hun tweede dochter Fiene (2). Het gezin woont in de omgeving van Heino.

Maarten en Eva verbouwden 5 jaar lang een woonboerderij en besloten die te verkopen toen de kinderen zich aandienden en Maarten graag thuis wilde blijven voor hen. Eva werkt parttime en ze verdelen het ouderschap. Maarten steekt naast de opvoeding van zijn dochters veel tijd in verbouwen en klussen.

Over de TaboeCast

In de TaboeCast maken we het wél bespreekbaar.

📱 Je vindt ons op Instagram: https://www.instagram.com/taboecast/  

🎥 En op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCw8b4lLb-KO6YIdJINy3C6Q

De TaboeCast wordt gepresenteerd door Fé van Megen 
https://www.instagram.com/fevanmegen/

Andere thema's

Wij geven #taboedoorbrekers een stem én podium. Speak it out loud!

In deze podcast worden alle thema’s besproken die je nou nét niet zo enthousiast deelt tijdens de lunchpauze of zelfs goede vrienden.

‘Je bent niet de enige én zeker niet gek ;-)’ is ons statement en dat laten we graag zien in deze podcast. Vandaar het initiatief om veel meer bespreekbaar te maken. Communicatie is namelijk de kern van elkaar kunnen verstaan en werkelijke verbinding. Met de nodige humor én diepgang.