#9 Piekeren en je eenzaam voelen in een vriendengroep – Fé en Stef beantwoorden vragen over eenzaamheid

Piekeren. Nachten wakker liggen, gedachten die door je hoofd malen. Wat is piekeren? Is het altijd negatief? En wat doe je eraan?

En wat doe je als je je eenzaam voelt in je vriendengroep? Je vrienden die over onderwerpen praten die jou niet meer echt raken, waar je geen vervulling vindt. Waar vind je die wel? Hoe ga je met deze eenzaamheid om?

Fé en Stef praten over:

  • Wat piekeren is
  • Waarom piekeren vaak negatief is
  • Hoe je het piekeren kan aangrijpen om een belangrijke keuze te maken
  • Je eenzaam voelen terwijl je met vrienden bent
  • Wat je in vriendschap zoekt
  • Hoe je omgaat met vriendschappen die je minder brengen dan eerst: rigoureus afkappen of er anders invulling aan geven?

Luisteraarsvragen

Ik ben een man van 34 en ik heb last van piekeren. ’s Avonds in bed is het op zijn ergst. Ik denk over de dag, over de toekomst, over de financiën, over wat anderen van me vinden. Er is eigenlijk niets dat mis kan gaan en toch heb ik deze gedachten. Ben ik raar?

💡 Stef heeft een praktische tip die je meteen kan toepassen, Fé laat je nadenken over of hier een groter thema speelt waar je een keuze in te maken hebt

Ik voel me vaak eenzaam. Als ik met mijn vrienden ben en het gaat over voetbal en chicks dan boeit mij dat helemaal niet. Ik praat maar een beetje mee, maar eigenlijk voel ik nauwelijks connectie. Wat moet ik hiermee?

🧡 Gelijkgestemden zoeken over de thema’s waar je wel over wilt praten en deze vriendengroep een andere invulling laten krijgen in je leven, Fé en Stef delen hoe zij hier zelf mee omgaan

Meet Stef

Stef van Gool is de vriend van Fé en zal maandelijks achter de microfoon plaatsnemen om samen met Fé luisteraarsvragen te beantwoorden over het thema van de maand. 

Stef is 24 jaar en student Social Work, hij woont in Arendonk (België). Sinds augustus 2022 wonen Stef en Fé samen.

Over de TaboeCast

In de TaboeCast maken we het wél bespreekbaar.

📱 Je vindt ons op Instagram: https://www.instagram.com/taboecast/  

🎥 En op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCw8b4lLb-KO6YIdJINy3C6Q  

De TaboeCast wordt gepresenteerd door Fé van Megen 

https://www.instagram.com/fevanmegen/ 

Andere thema's

Wij geven #taboedoorbrekers een stem én podium. Speak it out loud!

In deze podcast worden alle thema’s besproken die je nou nét niet zo enthousiast deelt tijdens de lunchpauze of zelfs goede vrienden.

‘Je bent niet de enige én zeker niet gek ;-)’ is ons statement en dat laten we graag zien in deze podcast. Vandaar het initiatief om veel meer bespreekbaar te maken. Communicatie is namelijk de kern van elkaar kunnen verstaan en werkelijke verbinding. Met de nodige humor én diepgang.